Autor: Meditsiiniuudised • 2. september 2023

Patsientide dokumente prügikonteinerisse visanud haigla trahv tühistati kohtus

Andmekaitse inspektsiooni trahv 200 000 eurot ITKle selle eest, et Magdaleena haigla kõrvale prügikonteinerisse visatud patsientide dokumendid olid teoreetiliselt kõigile kättesaadavad, kohtus tühistati.
Magdaleena haigla õues olnud purskaev enne renoveerimisi, 2020.
Foto: Wikimedia, Ave Maria Mõistlik

Põhjuseks, et vastav trahvi võimaldav seadusepunkt hakkab kehtima alles novembris. Postimees kirjutas, et Magdaleena üksuse renoveerimisega seoses oli suur hulk patsientide kaarte visatud suurde ja ligi kaks meetrit kõrgesse konteinerisse. See ei heidutanud sealt mööda jalutanud andmekaitse inspektorit, kes ronis konteinerisse, avastas andmelekke ja sellest lugu lahti läks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708