Autor: Margot Vent • 5. september 2023

Viiruse sisaldus reovees on tõusutrendis

Terviseameti värskest COVID-19 epiidülevaatest selgus, et möödunud nädala reoveeseire tulemuste põhjal on SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees võrreldes eelmiste nädalatega tõusutrendis. Kõik seiratud proovid jäid küll kollasele või rohelisele ohutasemele, ent septembrist prognoositakse haigestumiste suuremat kasvu.
Terviseamet prognoosib alates septembrist nii COVID-19 kui ka teiste ägedate respiratoorsete viirustega seotud haigestumiste suuremat kasvu.
Foto: Shutterstock

Möödunud nädala jooksul lisandus Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse andmeil 355 haigusjuhtu, millest 61 olid kinnitatud laboratoorselt ja 294 diagnoositud kliiniliselt. Registreeritud haigusjuhtude üldarv kasvas võrreldes nädal varasemaga 37,1% võrra.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708