Autor: Meditsiiniuudised • 6. september 2023

Regionaalhaigla verekeskuse referentlabor pälvis laiaulatuslikuma akrediteeringu

Eesti Standardimis- ja Akrediteerimiskeskuse assessorid hindasid verekeskuse laboriuuringute osakonnas nii doonoritele kui patsientidele tehtavad uuringud vastavaks ISO 15189:2012 "Kvaliteedi ja kompetentsi erinõuded meditsiinilaboritele" nõuetele.
Regionaalhaigla verekeskuse referentlabor pälvis laiaulatuslikuma akrediteeringu.
Foto: Marek Metslaid

Verekeskuse doonorivere uuringuid akrediteeriti esmakordselt 2015. aastal. Möödunud suvel leidis aset uus järelvalve hindamine, mille käigus verekeskus soovis laiendada senist akrediteerimisulatust, lastes hinnata ka patsientidele tehtavaid immunohematoloogilisi ja veregruppide genotüpiseerimise uuringuid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708