Autor: Kristiina Käit • 12. september 2023

Haiglate võrgustumine on toonud majanduslikku ja organisatoorset kasu

Haiglavõrgu arengusuunad aastani 2020 nägi ette väiksemate haiglate võrgustumise kahe suure piirkonnahaiglaga – regionaalhaigla ja kliinikumiga. Muu hulgas pidi see muutma sujuvamaks ka võrgus olevate haiglate majandamise ja võimaldama keskseid organisatoorseid lahendusi.
Fotol: Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige Agris Peedu.
Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Regionaalhaigla juhatuse liikme Agris Peedu sõnul on kõikides tütarhaiglates tsentraliseerinud finantsjuhtimise ja raamatupidamise. „Regionaalhaigla haiglalabor pakub laboriteenust tsentraalselt kõikides meie tütarhaiglates. Regionaalhaigla IT teenistus pakub kõiki oma teenuseid ka tütarhaiglates ning kasutame samasid infosüsteeme,“ rääkis Peedu. Samuti korraldavad nad tütarhaiglatega vajadusel ühishankeid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708