Autor: Margot Vent • 18. september 2023

Viigimaa: lamades vererõhu määramine täiendab istudes määramist

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kardioloog professor Margus Viigimaa ütles paar nädalat tagasi Ameerikas avaldatud esialgseid vererõhu mõõtmise uurimistulemusi kommenteerides, et lamades vererõhu määramine ei asenda istudes määramist, vaid täiendab seda.
Professor Viigimaa kardioloogia osakonnas.
Foto: Erakogu

Ameerika südameassotsiatsiooni ülemöödunud nädalavahetusel Ameerika Ühendriikides Bostonis korraldatud hüpertensiooniteemalisel seminaril esitletud uurimistulemuste kohaselt tuleks vererõhku mõõta lamavas asendis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099