Autor: Violetta Riidas • 21. september 2023

Eestis on võimalik peavalude levimust uurida veebi teel

Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-õppejõud neuroloogia erialal Kati Braschinsky käsitles oma 2020. aastal kaitstud doktoritöös esmaste peavalude levimust Eestis ning internetipõhise lahenduse kohaldatavust peavalude epidemioloogia alases uurimistöös.
Foto: Shutterstock

Peavalude epidemioloogia alastes küsimustikes peaks peavalude diagnoosimisel rakendama nii Rahvusvahelise Peavalude Klassifikatsiooni kindla kui ka võimaliku diagnoosi kriteeriume, kuna nõnda suureneb küsimustiku sensitiivsus ning ei teki peavalude levimuse alahindamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708