Autor: Margot Vent • 21. september 2023

Muski ettevõte alustab värbamist ajuimplantaadi inimkatsesse

Miljardärist ettevõtja Elon Muski idufirma Neuralink teatas teisipäeval, et on saanud sõltumatult nõukogult loa alustada inimeste värbamist halvatud patsientidele mõeldud ajuimplantaadi esimesse inimkatsesse.
Elon Muskil on Neuralingiga suured ambitsioonid.
Foto: Shutterstock

Seda, kui palju isikud umbes kuus aastat vältavasse katsesse värvatakse, veel teada ei ole. Ettevõtte teatel paigutatakse uuringu käigus aju liikumiskavatsust kontrollivasse piirkonda roboti abil kirurgiliselt aju-arvuti liidese (inglise keeles BCI) implantaat esialgse eesmärgiga võimaldada inimestel mõttejõul juhtida arvuti kursorit või klaviatuuri, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708