Autor: Meditsiiniuudised • 25. september 2023

Hea seeneaasta on kaasa toonud üle saja mürgistusjuhtumi

Terviseameti teatel on mürgistusinfoliinile 16662 tänavu tulnud üle saja seenemürgistusega seotud kõne. Tavaliselt septembris kõnede arv veel nii kõrgele ei küüni.
Mare Oderi sõnul on suurenenud kõnede aervu taga hea seeneaasta ja suurenenud teadlikkus.
Foto: Sven Tupits

Mürgistusteabekeskuse juhi Mare Oderi sõnul on suurenenud kõnede arvu taga erakordselt hea seeneaasta, aga ka see, et üha enam teatakse, et mürgistuse või selle kahtluse korral tuleks esmalt helistada mürgistusinfoliinile 16662, mitte kiirabile või perearstile. "Viimati oli mets seentest nii pungil 2020. aastal, mil mürgistusinfoliin sai seenemürgistuste teemal 103 kõnet. Praegu on talviste pühade ajal saabuv aasta kolmas seenehooaeg veel ees, mistõttu võib tänavust statistikat vaadates juba eos oodata rekordit,” märkis Oder.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099