Autor: Tervisekassa arendusosakonna projektijuht Liis Kruus • 26. september 2023

Tervishoiu ökosüsteem Eestis pole kiita

Tervishoiuekspert Liis Kruus uuris magistritöös, mis seis on Eestis tervishoiu ökosüsteemiga ja leidis, et seni pole seda piisavalt väärtustatud ja teadvustatud. Samas toob töö välja lahendusi, miks ja kuidas olukorda muuta.
Terviseekspert Liis Kruus
Foto: Silver Gutmann

Eesti tervishoiu innovatsiooni ökosüsteem on seni teaduslikult uurimata valdkond, ometi on see riigi teadustegevuse, innovatsiooni ja ettevõtluse üks eelisarendatavaid valdkondi, mistõttu on riigile tervikuna oluline, et ökosüsteem toimiks sujuvalt. Magistritöö defineeris ökosüsteemi osapooled, uuris nende rolle ja väljakutseid ning pakkus võimalusi ökosüsteemi tugevdamiseks. Eesti ökosüsteemi toimimist väga kõrgelt ei hinnatud - süsteemi on vaja tuua rohkem läbipaistvust ja usaldust, leidis oma töös tervisekassa haiguste ennetuse ja terviseedenduse teenusejuht Liis Kruus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708