Autor: Meditsiiniuudised • 28. september 2023

Logopeedid, füsioterapeudid ja kliinilised psühholoogid saavad iseseisvalt teenust pakkuda

Füsioterapeudid, logopeedid ja kliinilised psühholoogid saavad tänavu 1. oktoobrist õiguse hakata iseseisvalt tervishoiuteenuseid osutama. Sotsiaalministeerium loodab, et muudatus toob aja jooksul endaga kaasa ravijärjekordade lühenemise ning abi inimestele lähenemise.
Muudatusest, millega logopeedid, füsioterapeudid ja kliinilised psühholoogid saavad hakata iseseisvalt teenust pakkuma, loodetakse ravijärjekordade lühenemist ning abi inimestele lähendamist.
Foto: Shutterstock

"Logopeedid, füsioterapeudid ja kliinilised psühholoogid on tervishoiu erialaspetsialistidena juba aastaid oodanud sarnaseid õigusi teiste tervishoiutöötajatega. Selline võrdsustamine annab neile juurdepääsu patsiendi haigusloole ja võimaluse osaleda patsiendi raviprotsessis iseseisvate spetsialistidena," ütles minister Sikkut.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708