Autor: Meditsiiniuudised • 4. oktoober 2023

Tervisekassa hüvitatavate soodusravimite loetelu uuenes

Oktoobris uuenes tervisekassa hüvitatavate soodusravimite loetelu, mis laiendas mitme vähipaikme, migreeni, C-hepatiidi kordusravi ja kasvuhormooni puudulikkuse ravivõimalusi. Samuti laiendati juba loetelus olevate ravimite rahastustingimusi, mis muudab mitu ravimit kättesaadavamaks.
Tervisekassa hüvitatavate soodusravimite loetelu uuenemine muudab ravimid kättesaadavamaks.
Foto: Shutterstock

Ühe olulise uuendusena laiendati spinaalse lihasatroofiaga patsientidele risdiplaami hüvitamise tingimusi. "Ravim on nüüd kättesaadav ka 19–25aastastele täiskasvanutele ja/või nelja geenikoopiaga patsientidele, kellele siiani ei rahastatud ühtegi spinaalse lihasatroofia haiguse kulgu mõjutavat ravimit. Muudatusega kaetakse umbes kuue patsiendi seni katmata ravivajadus, mille lisakulu tervisekassale on järgnevatel aastatel umbes 600 000 eurot," rääkis tervisekassa ravimite hüvitamise teenusejuht Getter Hark.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099