Autor: Margot Vent • 6. oktoober 2023

Ukrainas peetav sõda tekitab Euroopas salakavala terviseriski

Ukrainas peetavat sõda seostatakse uue salakavala riskiteguriga: Donbassis alanud sõja järel on ukrainlaste seas sagenenud antibiootikumiresistentsed infektsioonid, mis koos inimestega mujale Euroopasse rändavad.
Lääne-Euroopas on pärast Venemaa Krimmi okupeerimist 2014. aastal suurenenud antibiootikumiresistentsete infektsioonide arv
Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikide haiguste tõrje keskuse (CDC) raporti kohaselt on Lääne-Euroopas pärast Venemaa Krimmi okupeerimist 2014. aastal ja Donbassi sõja algust suurenenud antibiootikumiresistentsete infektsioonide arv, kusjuures uuringute andmeil on suurema osa nakkuste kandjateks ukrainlased, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708