Autor: Meditsiiniuudised • 18. oktoober 2023

Kuressaare haigla tähistab 219. aastapäeva

Kuressaare haigla eellane võeti kõrge komisjoni otsusega vastu 2019 aastat tagasi, ehkki ehituses leiti puudusi ja enne lõpposa väljamaksmist pidid ehitajad pingutama, et haigemaja oleks nõuetekohane. Sellest otsusest sai Saaremaa oma esimese haigla.
Fotol: Saaremaa vana haigla.
Foto: Kuressaare haigla FB leht

18. oktoobril 1804 läksid maanõunikud, kuraator ning ehitusvõtja haigla peahoone ehitust vastu võtma. Selgus aga, et „laius, pikkus, kõrgus, müüripaksus vastasid lepingu nõuetele, trepid, akende leedungid, aknaluugid ja haagid aga puudusid, galerii rinnatis ei olnud veel tehtud, köögile põrand panemata, ka tisleri töö mõningais kohtades nii halvasti tehtud, et sellega ei saanud olla rahul“, kirjutab Kuressaare haigla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708