Autor: Meditsiiniuudised • 26. oktoober 2023

Kliinikumi neuroloogide hinnangul tuleb insuldijärgset raviteekonda muuta sujuvamaks

Tartu ülikooli kliinikumi neuroloogid juhivad pühapäeval tähistatava ülemaailmse insuldipäeva puhul tehtud pöördumises tähelepanu elule pärast insulti, haigust põhjustanud tegurite ohjamisele ning järelravi ja lähedaste rollile. Teamsis toimub neljapäeval ka vestlusring.
Doktor Riina Vibo, professor Janika Kõrv ja insuldiõde Triinu Kurvits.
Foto: Tartu Ülikooli Kliinikum

Insult on raske ajuhaigus, mille tagajärjeks võib olla ka püsiv puue. Eestis saab igal aastal insuldi umbes neli tuhat inimest ning olgugi, et enim ohustab haigus eakaid, võib see tabada igas vanuses inimest. Kliinikumis kui ühes Eesti insuldikeskuses ravitakse aastas ligi seitsesada insuldipatsienti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708