Autor: Kristiina Käit • 30. oktoober 2023

Kuuldeaparaat võib vähendada kuulmispuudega eaka kukkumisohtu

Kuulmispuudega eakate kukkumisi saaks vähendada, kui nad kasutaks rohkem kuuldeaparaati. Värske USA uuringu põhjal on tugev seos vähenenud kukkumise ja kuuldeaparaadi kandmise vahel, eriti kui patsient kasutab regulaarselt kuuldeaparaati.
Kuuldeaparaadi järjekindel kasutamine on seotud väiksema riskiga kukkuda vanematel kuulmislangusega inimestel.
Foto: Shutterstock

Kukkumised ja nende tagajärjed maksavad USAs igal aastal üle 50 miljardi dollari. Vanematel kuulmislangusega täiskasvanutel on kukkumisoht 2,4 korda suurem kui nende normaalse kuulmisega eakaaslastel, kirjutab ajakiri Journal of the American Geriatrics Society.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708