Autor: Meditsiiniuudised • 31. oktoober 2023

EMA: Ozempicu ja kilpnäärmevähi seoste kohta ei ole tõendeid

Euroopa ravimiamet (EMA) teatas möödunud reedel, et ei leidnud pärast kuudepikkust andmete läbitöötamist põhjuslikku seost GLP-1 retseptori agonistide, näiteks Novo Nordiski Ozempicu ja kilpnäärmevähi vahel.
Euroopa ravimiamet ei leidnus seost diabeediravimite ja kilpnäärmevähi vahel.
Foto: Shutterstock

Komisjon vaatas alates aprillist läbi nii Novo Nordiski diabeediravimite Ozempic ja Victoza, kaalulangetusravimi Wegovy ja rasvumisravimi Saxenda, Eli Lilly diabeediravimi Trulicity ja Astra Zeneca diabeediravimi Bydureon mittekliinilisi, kliinilisi ja turustamisjärgseid andmed ning teatas, et nende väljakirjutamisteabe uuendamine ei ole vajalik. Küll aga soovitas amet tootjatel hoolikalt jälgida kõrvaltoimeteatisi ja teada anda igasugu uuest infost, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708