Autor: Kristiina Käit • 9. november 2023

Lümfisõlmede turset võivad põhjustada erinevad infektsioonid

Paistes lümfisõlmed või paistes näärmed kaelal võivad viidata infektsioonile. Need võivad ilmneda ka meditsiinilise seisundi, näiteks immuunsüsteemi häire või harvemini vähi tõttu. Ravi sõltub põhjusest.
Paljud erinevad seisundid põhjustavad lümfisõlmede, eriti pea ja kaela lümfisõlmede turset.
Foto: Shutterstock

Lümfisõlmed koguvad ja filtreerivad vedelikke, jäätmeid ja kahjulikke mikroobe. Lümfisõlmed võivad paisuda infektsiooni haigestumisel. Turse tekib immuunrakkude aktiivsuse tagajärjel lümfisõlmedes, kirjutab medicalnewstoday.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099