Autor: Kristiina Käit • 9. november 2023

Sikkut rääkis valitsuse pressikonverentsil vaktsineerimise tähtsusest

Terviseminister Riina Sikkut rääkis neljapäevases riigikogu infotunnis vaktsineerimise tähtusest ja sellest, et nii COVID-19 ja hooajaline gripivaktsiin on kohandatud olemasolevatele tüvedele. Lisaks tõi ta välja, et on olemas COVID-19 vastane ravim, mida saavad vähemalt 70aastased inimesed.
Fotol: Terviseminister Riina Sikkut.
Foto: Sotsiaalministeerium

Sikkut tõi välja, et ülemiste hingamisteede viirused levivad juba laialdaselt. "Praegu juba on teada 26 gripijuhtumit, eelmisel nädalal diagnoositi üle 1800 COVID-19, haiglas on üle 200 inimese. Kokku on kahe nädala jooksul surnud covidi tõttu üheksa inimest. Pakutav gripi- ja COVID-19vaktsiin on kohaldatud just sellel hooajal levivatele tüvedele," rääkis Sikkut ja kutsus üles vaktsineerima.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708