Autor: Margot Vent • 10. november 2023

Soomes ei olda rahul vaktsineerimise korraldusega

Soomes Helsingis gripi- ja koroonavaktsiini järjekordades ootavad eakad ja riskirühmadesse kuuluvad inimesed ei ole rahul sealse vaktsineerimise korraldusega. Eesti teadusnõukoja juht Toivo Maimets peab meie vaktsineerimisega alustamist kohe hooajapõhise gripivaktsiini saabudes mõistlikuks.
Soomes hakati gripi- ja koroomavaktsiine tegema alles möödunud nädalal.
Foto: Shutterstock

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) diagnostikadirektori Lasse Lehtose sõnul on vaktsineerimine kohutavalt halvasti korraldatud. "Oleme koroonaga elamist harjutanud kolm aastat ja peaksime juba teadma, kuidas vaktsineerimist patsiendikeskselt ja patsiendile ohutult korraldada, ent läheneme ikka liiga süsteemikeskselt," ütles ta mtvuutiset.fi-le.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099