Autor: Meditsiiiniuudised • 16. november 2023

Lisaraha erihoolekandeteenustele loob eelduse õdede ja tegevusjuhendajate palgatõusuks

Leevendamaks erihoolekandeteenuste pakkkujate majanduskulude tõusu ja võimaldada palgatõusu, saatis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo kooskõlastusringile eelnõu, millega tõstetaks riiklikult pakutavate erihoolekandeteenuste maksumust keskmiselt 11%.
Mullu langes erihoolekande tegevusjuhendajate palk võrreldes Eesti keskmise brutokuupalgaga 1% võrra.
Foto: Shutterstock

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul tegelevad erihoolekande valdkonnas töötavad inimesed igapäevaselt väga hapra ja suurt tuge vajava sihtgrupiga. „Lisaraha võimaldab nende tööd enam väärtustada ning panustada nii töötingimuste parandamisse kui ka palgatõusu,“ sõnas Riisalo, Hinnatõus ei puuduta teenusel olevaid kliente, teatas sotsiaalministeerium.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708