Autor: Kristiina Käit • 17. november 2023

Tehnikaülikooli tervisetehnoloogiate õpe kogub hoogu

Tallinna tehnikaülikool (TalTech) annab Tartu ülikooli kõrval oma panuse Eesti tervishoidu toetavasse haridusse, olles ainus koht Eestis, kus õpetatakse meditsiinitehnika ja –füüsika õppekava järgi. Lisaks pakutakse ainulaadset e-tervise õppekava.
Fotol: Tallinna tehnikaülikooli silt
Foto: Scanpix/Ken Mürk_ERR

Taasiseseisvumise järel, kui Tallinna tehnikaülikoolis (TalTech) hakati õpetama meditsiinitehnikat ja Tartu ülikoolis oli õpe keskendunud meditsiinifüüsikale, toimis kahe ülikooli ühisõppekava aastatel 2013–18 hästi. See aga ei jäänud kestma ning meditsiinitehnika ja -füüsika õppekava jäi tervikuna TalTechi. Instituudi praegune eesmärk on suurendada tõenduspõhiste ja jätkusuutlike tervisetehnoloogiate kättesaadavust nii Tallinnas ja Tartus kui ka väiksemates linnades, e-tervise õppekava näitel ka üle kogu maailma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099