Autor: Meditsiiniuudised • 20. november 2023

WHO: Eestis võib tuvastamata olla ligi 40% HIV-nakkuse juhtudest

Tervise arengu instituut (TAI) kutsub esmaspäeval algava, 20.–27. novembrini peetava üle-euroopalise HIV-testimisnädala raames toimuva kampaaniaga inimesi üles end HIV-testima. WHO hinnangul võib Eestis tuvastamata olla ligi 40% HIV-nakkuse juhtudest.
Tervise arengu instituut alustas HIV-testimise kampaaniat.
Foto: TAI

Kõik seksuaalselt aktiivsed täiskasvanud peaksid end vähemalt korra elus HIV suhtes testima. TAI uimastite ja sõltuvuste keskuse vanemspetsialisti Iveta Tomera sõnul on HIV pikaajaline, aeglaselt süvenev infektsioon, mis enamasti mingeid kaebusi ei põhjusta. "Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul võib Eestis halvemate prognooside kohaselt tuvastamata olla ligi 40% HIV-nakkuse juhtudest. Inimesed, kes ise oma nakatumisest ei tea, on potentsiaalsed nakkusallikad," ütles ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708