• 27.11.23, 07:00

Uuring leidis lisatõendeid ülitöödeldud toidu ja vähi vahelistele seostele

Ühendkuningriigis ja kümnes teises Euroopa riigis tehtud uuringus seostati tavalisest suurema koguse ülitöödeldud toidu söömist suurema riskiga haigestuda suu-, kurgu- ja söögitoruvähki.
Ülitöödeldud toit sisaldab näiteks säilitusaineid, kunstlikke värvaineid ja liigset suhkrut.
  • Ülitöödeldud toit sisaldab näiteks säilitusaineid, kunstlikke värvaineid ja liigset suhkrut.
  • Foto: Shutterstock
Ajakirjas European Journal of Nutrition ilmunud uuringu käigus analüüsiti 1992.-1999. aastail 450 111 täiskasvanu toitumise ja elustiili andmeid, sealhulgas ülitöödeldud toidu tarbimist. Ilmnes, et inimestel, kes tarbisid teistest uuringus osalenuist 10% rohkem ülitöödeldud toite, oli 23% suurem risk haigestuda pea- ja kaelapiirkonna vähki ning 24% suurem risk söögitoru adenokartsinoomi tekkeks, vahendas CNN.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 16.10.25, 14:23
Digitaliseeritud tekstiilid – üks alahinnatuim kokkuhoiukoht tervishoius
Regionaalhaigla digipööre tekstiilide halduses on näide sellest, kuidas digitaliseerimisega on võimalik vältida ohte ning tänu andmetele on selge ülevaade tekstiilivajadusest. Eesti suurim haigla on selle valdkonna digipöörde ja tekstiililahenduste edulugu: „Kui teekonda alustasime, küsisime endalt, kas see on innovatsioon või paratamatus,“ räägib Tõnu Talisainen, Regionaalhaigla haldusteenistuse juhataja.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele