Autor: Meditsiiniuudised • 1. detsember 2023

Ministeerium ootab tagasisidet tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise väljatöötamiskavatsusele

Sotsiaalministeerium ootab tuleva aasta jaanuari lõpuni tagasisidet tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise väljatöötamiskavatsusele. Uuendustega loodetakse parandada üldist tervishoiukvaliteeti ja edendada tervislikke eluviise.
Tagasisidet saab anda tuleva aasta 31. jaanuarini.
Foto: Shutterstock

Ministeeriumi teatel keskendub praegune tervishoiuteenuste korraldamise seadus (TTKS) peamiselt ravile orienteeritud teenustele, jättes tähelepanuta ennetustöö ja psühholoogiliste sekkumiste olulisuse. Seaduse uuendamine aitaks luua tervishoiusüsteemi, mis panustab senisest rohkem tervislike eluviiside edendamisele ja riskide maandamisele, toetades rohkem inimeste toimetulekut. Ühtlasi võimaldaks muudatus kasutada madala lävega psühholoogilisi sekkumisi, mis ei nõua kliinilist pädevust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099