Kuula artiklit
Autor: Kadi Heinsalu • 7. detsember 2023
Kuula artiklit

Aita leida Meditsiiniuudiste tänavune parim lugu

Palume lugejate abi, et valida välja nelja tänavuse uuriva loo seast üks, mis saab aasta parimaks looks. Aega lugusid hinnata on 15. detsembrini. Võitja kuulutame välja 27. detsembri paberlehes ja mu.ee-s.
Meditsiiniuudiste paberlehed
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Hääletamine SIIT on anonüümne ja ühest seadmest saab hääletada üks kord. Lood avanevad allpool linkidest.

Rasvumise ravi semaglutiidiga. Meie ajakirjanik Margot Vent uuris, mis on ravimi fenomen, mida arvavad sellest arstid ja spetsialistid Eestis ja mis ootab rasvumise ravis edaspidi. Intervjuu andis loo tarbeks varem 246 kg kaalunud mees, kes on kaotanud poole oma kaalust.

Kliiniliste psühholoogide palgatõus tekitas varakevadel küsimusi arstide seas, sest varasem palgaerinevus oli viimaste kasuks, aga nüüd kippus kaduma. Pealegi oli tegemist riigi poolt antud ajutise lahendusega, mis kehtib 2024. aasta märtsi lõpuni. Meie ajakirjanik Kristiina Käit vaatles, miks tervise- ja tööminister selle sammu astus ja mis saab edasi.

Aasta alguses seoses EMO ülekoormusega õhku visatud väited perearstide napi vastuvõtuaja kohta viisid meid uuringutele, milline on tegelikult nende koormus ja töökorraldus. Selgus, et endiselt väga suur. Kristiina küsis kahelt perearstilt ka tööpäevade väljavõtted, mis kadedaks ei tee.

Kui Lätis lähenetakse tervishoiuekspordile süsteemselt ja tegutseb vastav klaster, siis Eestis käib kõik seni üsna isevoolu teed. Margot kaardistas peamised erialad ja teenused, mis välismaalasi Eestisse tõmbavad, aga raha tuleb sektorisse sellest vähe, kuna süsteemne lähenemine puudub.

Aita leida Meditsiiniuudiste tänavune parim lugu
Kuula artiklit

Aita leida Meditsiiniuudiste tänavune parim lugu

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099