Autor: Meditsiiniuudised • 14. detsember 2023

Õdede liit: igapäevane ja iganädalane puhkeaeg peavad olema liidetud

Eesti Õdede Liit teeb ettepaneku arvestada Euroopa Kohtu 2. märtsil 2023 tehtud otsust, mille alusel tuleb iganädalasele puhkeajale lisada igapäevane, vähemalt 11tunnine puhkeaeg, samuti täita töölepingu seadust ja mitte hakata seda muutma.
Nüüd on Euroopa Kohtu 2. märtsi 2023 otsuse alusel vajalik rakendada igapäevast ja iganädalast puhkeaega eraldiseisvate õigustena, siiani on neid arvestatud teineteist katvana.
Foto: Shutterstock

Eestis töötab osa töötajaid kaheksa tundi päevas esmaspäevast reedeni. Mõned saavad nautida nii kodukontori hüvesid kui ka isegi kaugtöö perioode välismaal. Samal ajal on meil palju töökohti, kus töö on jaotatud graafiku alusel. See tähendab, et osadel ettevõtetel on vaja töötajatega katta tööaeg ööpäevaringselt 365 päeva aastas. Tervishoiuasutustest on haiglad töötajate arvu poolest ühed suuremad ettevõtted Eestis ning nende tööaeg on justnimelt – kogu aeg.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099