Autor: Margot Vent • 15. detsember 2023

Soome haigla ei pea kohtu otsusel politseile kaaspatsiendi väärkohtlemises kahtlustatava nime avaldama

Helsingi halduskohus otsustas, et Malmi haigla ei pea politseile avaldama patsiendi nime, keda kahtlustatakse seal mullu novembris temaga samas palatis viibinud patsiendi väärkohtlemises. Kohus põhjendas otsust sellega, et haiglaravi andmed on tundlik terviseteave.
Patsiendiandmeid tohtivat avaldada vaid juhul, kui uurimise all on kuritegu, mille eest võib karistada vähemalt kuueaastase vangistusega.
Foto: Shutterstock

Ehkki kannatanu sai toona näole nähtavaid vigastusi, saab haigla teatel politseile infot anda vaid juhul, kui uurimise all on kuritegu, mille eest võib karistada vähemalt kuueaastase vangistusega. Lihtne kallaletung võib aga kaasa tuua maksimaalselt kaheaastase vangistuse, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099