Autor: Meditsiiniuudised • 4. jaanuar 2024

TAI teatel kaalub kolmandik 1.-7. klassi õpilastest liiga palju

Tervise arengu instituudi (TAI) avaldatud mullu esimese, neljanda ja seitsmenda klassi õpilaste seas tehtud kasvu uuringu tulemuste kohaselt kaalus 31% õpilastest liiga palju. Aastate jooksul üha süvenev probleem oli suurim neljandas klassis ja poiste seas.
Esimeses klassis on liigse kehakaaluga 28, neljandas klassis 35 ja seitsmendas klassis 29 protsenti õpilastest.
Foto: TAI

Uuringus mõõdeti pea 18 000 last 203 koolist ja leiti, et liigse kehakaaluga oli iga kolmas poiss ja iga neljas tüdruk. Liigse kehakaaluga õpilaste osakaal suurenes peamiselt rasvunud õpilaste osakaalu kasvu tõttu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099