Autor: Margot Vent • 5. jaanuar 2024

Itaalia haiglate kollaps: Roomas ootab arsti juurde pääsemist üle tuhande inimese

Gripi ja teiste hingamisteede haiguste laialdane levik eelkõige vanemaealiste hulgas on Itaalia haiglate erakorralise meditsiini osakonnad viinud kollapsi äärele. Sealse erakorralise meditsiini ja kiirabi ühingu (Simeu) andmetel on olukord kõige hullem Roomas ja selle ümbruses, kus vastuvõtule pääsemist ootab üle 1100 inimese.
Rooma üldhaigla Casilino polikliiniku erakorralise meditsiini osakonna sissepääs.
Foto: Shutterstock

Simeu presidendi Fabio de Laco sõnul seisavad kiirabiautod Rooma haiglate ees järjekordades, Piemontes on vastuvõtule saamist ootavate patsientide arv jõudnud viiesajani, Lombardias ja selle pealinnas Milanos aga on tavapärane haiglaravi peatatud, et "vabastada" mõned voodikohad hädaolukordadeks. Ta lisas, et paljud arstid jõule ja aastavahetust pidada ei saanud, vahendas euronews.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099