Autor: Meditsiiniuudised • 9. jaanuar 2024

Uuring: GLP-1 retseptori agonistid ei ole seotud suurenenud pankreasevähi riskiga

Teadlased analüüsisid meditsiiniajakirjas JAMA avaldatud uuringus suurt 2. tüüpi diabeediga inimeste populatsiooni ja jõudsid järeldusele, et GLP-1 retseptori agonistid ei suurendanud seitsmeaastase perioodi jooksul võrreldes basaalinsuliiniga pankreasevähi riski.
Seitsmeaastases uuringus ei leitud seost GLP-1 agonistide ja pankreasevähi riski vahel.
Foto: Shutterstock

Uuringut juhtinud doktor Rachel Dankner Iisraeli Sheba meditsiinikeskuse Gertneri epidemioloogia ja tervisepoliitika uuringute instituudist ütles, et tema varasemad uuringud näitasid tugevat korrelatsiooni 2. tüüpi diabeedi ja enamiku vähkkasvajate, eriti maksavähi ja pankreasevähi vahel, vahendas medicalnewstoday.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099