Autor: Kristiina Käit • 11. jaanuar 2024

Uuring: Plastikpudelivees olev nanoplast võib tungida keharakkudesse ja teha kahju

Uues USA uuringus avastasid teadlased, et plastikpudelivesi võib sisaldada 10–100 korda rohkem plastiosakesi kui varem arvati – nanoosakesed on nii väikesed, et neid pole võimalik mikroskoobi all näha. Nanoplast võib kahjustada inimese tervist, tungides keharakkudesse ja kudedesse.
Pudelivees sisalduvad nanoplastid võivad kahjustada inimese tervist.
Foto: Shutterstock

Ekspertide sõnul on nanoplasti osakesed nii väikesed, et võivad minna läbi seedetrakti kudede või kopsude vereringesse, levitades potentsiaalselt kahjulikke sünteetilisi kemikaale kogu kehas ja rakkudes, kirjutab CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099