Autor: Meditsiiniuudised • 17. jaanuar 2024

Euroopa Ravimiamet hoiatab valproaati saavaid meespatsiente

Euroopa Ravimiameti ravimiohutuse riskihindamise komitee hoiatas, et Valproaatravi saavate meeste lastel võib olla suurem närvisüsteemi arenguhäirete tekkerisk, kui nende isad kasutasid ravimit eostamise eelselt 3 kuu jooksul.
Foto: Shutterstock

Valproaati sisaldavad ravimid on näidustatud epilepsia ja bipolaarsete häireteraviks. Samuti kasutatakse seda vähesel määral migreeni raviks. Varasemalt on PRAC soovitanud vältida valproaadi kasutamist ka naistel raseduse ajal, kuna ravim suurendab lastel kaasasündinud väärarengute ja närvisüsteemi arenguhäirete tekkeriski, kirjutas ravimiamet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099