Autor: Margot Vent • 17. jaanuar 2024

Uuring: Mädane higinäärmepõletik on arvatust sagedasem nahahaigus

Soome Oulu ülikooli hiljutise uuringu kohaselt võib mädast higinäärmepõletikku (HS) põdeda varem arvatust neli korda enam ehk kuni neli protsenti Soome elanikkonnast. Varem haiguse teemal selliseid populatsiooniuuringuid tehtud ei ole.
Mädast higinäärmepõletikku seostatakse raske ülekaalulisuse ja suitsetamisega.
Foto: Shutterstock

Ülikooli dermatoloogiaspetsialisti, dotsent Laura Huilaja kinnitusel ei ole selle kroonilise põletikulise nahahaiguse tekkemehhanism siiani täpselt teada, kuid teadaolevalt on see seotud näiteks raske ülekaalulisuse ja suitsetamisega. Ehkki haigus halvendab oluliselt patsiendi elukvaliteeti ning on sümptomite tõttu sageli seotud häbiga, ei ole suurem osa seda põdevatest patsientidest ravile pöördunud, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099