Autor: Meditsiiiniuudised • 24. jaanuar 2024

70aastase mehe testosterooni tase võib olla kõrgeimast tasemest poole madalam

Meeste testosterooni tootmine võib järk-järgult tõusta puberteedieast 30. eluaastani, ent hakkab seejärel langema umbes 1% võrra aastas. Seega võib mõne mehe testosterooni tase 70. eluaastaks langeda 50%ni kõrgeimast tasemest.
Ühes 2015. aasta ülevaates leiti, et ülekaalulised mehed kannatavad madala testosterooni all tõenäolisemalt.
Foto: Shutterstock

Ameerika uroloogide assotsiatsiooni andmetel kannatab madala testosterooni taseme all umbes kaks kümnest üle 60aastasest ja kolm kümnest 70-80aastasest mehest. Sellega seotud libiido langus, väsimus, meeleolumuutused, erektsioonihäired ja füüsilised muutused võivad aga oluliselt mõjutada elukvaliteeti, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099