Autor: Meditsiiniuudised • 24. jaanuar 2024

Hambaarstid tahaksid teha ortodontilist ravi, aga ortodondid ei ole nõus

Ortodontide ja hambaarstide vahel on tekkinud eriarvamus – hambaarstide hinnangul võiksid ka nemad teha kergemaid ortodontilisi protseduure, ent mitmeaastaste järjekordadega ortodondid sellega nõus ei ole.
Hambaarstide hinnangul võiksid lihtsamad ortodontilised tööd, nagu hammaste joondamine ja rivistamine ilma klassi muutmata, kuuluda ka nende tegevuste hulka.
Foto: Shutterstock

Et seaduse järgi võib ortodontiaga tegeleda vaid ortodont, kuid üksikute tegevuste vahel jooksvaid piire ei ole paika pandud, leiavad hambaarstid, et lihtsamad ortodontilised tööd, nagu hammaste joondamine ja rivistamine ilma klassi muutmata, võiksid kuuluda ka nende tegevuste hulka, kui selleks on läbitud vastav koolitus, kirjutab ERR.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099