Autor: Meditsiiniuudised • 29. jaanuar 2024

Nii Soomes kui ka Eestis on sügelistesse nakatumine kasvanud

Soomes on sügelistesse nakatumine võrreldes koroonaeelse ajaga viiekordistunud: kui enne pandeemiat oli nakatunuid umbes seitse tuhat, siis mullu oli neid vähemalt 37 000. Ka Eesti nahaarstid on leviku kasvu tajunud. Efektiivseimaks peetakse tablettravi.
Soomes on sügelistesse nakatumine viiekordistunud.
Foto: Shutterstock

Sügelisi on aastaid ravitud sageli kallite käsimüügisalvidega ja aasta algul käis meediast läbi, et püsiv häda on ajanud soomlasi neid suisa apteekidest varastama. Ühe Soome parima sügeliste asjatundja, Tampere ülikooli kliinikumi (TAYS) nahahaiguste kliiniku dermatoloogi Janne Räsäse sõnul on sügeliste ravimine levinud käsimüügisalviga aga sageli mõttetu, kirjutas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099