Autor: Meditsiiniuudised • 29. jaanuar 2024

Prokuratuur esitas proviisorile ja perearstile süüdistuse ebaseaduslikus ravimiäris ja rahapesus

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses Harju maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 57aastast endist proviisorit suures koguses psühhotroopsete ainete käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil, arvutikelmuses ja rahapesus. Samuti esitati arvutikelmuse ja rahapesu süüdistus 49aastasele perearstile.
Süüdistuse järgi tekitati tervisekassale alusetult väljamakstud hüvitistega üle 800 000 euro suurune kahju.
Foto: Shutterstock

“Kriminaalmenetlus sai alguse, kui õiguskaitseasutustel tekkis kahtlus, et Lasnamäel Virbi tänava apteegis müüakse tugevatoimelisi rahusteid, valuvaigisteid ja teisi psühhotroopse mõjuga retseptiravimeid inimestele, kellele ei olnud väljastatud vajalikku retsepti,” selgitas kriminaalasjas riiklikku süüdistust esindav Põhja ringkonnaprokurör Liis Vainola postimees.ee-le.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099