Autor: Margot Vent • 31. jaanuar 2024

Gripiviirusega seotud haigusjuhtude arv kasvas neljandiku võrra

Terviseameti iganädalase epiidülevaate kohaselt püsis ägedate respiratoorsete haiguste tõttu arstide poole pöördunute arv möödunud nädalal stabiilne, ent gripiviirusega seotud haigusjuhtude arv kasvas neljandiku võrra.
Gripiviirus levib kõikides vanusrühmades.
Foto: Shutterstock

Nädala jooksul registreeriti 2909 ägedate respiratoorsete nakkuste haigusjuhtu, neist 34,4% kuni 14aastastel lastel. Lisandus 671 gripijuhtu (nädal varem 538), millest 327 olid laboratoorselt kinnitatud. Gripiviirus levib laialdaselt kõikides vanusrühmades, haigestumuse intensiivsust saab hinnata keskmiseks. Üheaegselt levivad A- ja B-gripiviirus, millest viimane on küll väiksema levikupotentsiaaliga, ent võib haigestumise siiski kõrgel tasemel hoida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099