Autor: Kadi Heinsalu • 8. veebruar 2024

Semaglutiidravi ei osutunud piisavalt kulutõhusaks

TÜ tervisetehnoloogiate instituudi äsja valminud kulutõhususe raport resümeeris, et semaglutiidravi ei ole piisavalt kulutõhus, et seda soovitada tervisekassa toetuse abil ülekaalu ja rasvumise raviks kõigile.
Semaglutiidravi ei osutunud uuringus piisavalt kulutõhusaks.
Foto: Shutterstock

Kulutõhususe raporti tellis tervisekassa, kuna ravim on olnud väga populaarne viimased poolteist aastat ja kassa soovis teada, mis oleks selle ravimi soodustamise tagajärg kulutõhususe võtmes. Praegu ostavad inimesed ravimi täishinnaga välja, ühekuuline kuur on 88 eurot ja ravim on endiselt ka kohati defitsiidis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099