Autor: Meditsiiniuudised • 26. veebruar 2024

Patsiendid jäid eriarstiabiga rahule ja nõudlus kasvas

Tervisekassa ja Kantar Emori mulluse eriarstiabi kasutamise ja sellega rahulolu uuringu tulemuste kohaselt jäi 91% eriarsti külastanud patsientidest vastuvõtuga rahule. Eriti kõrgelt hinnati seda, et eriarstid selgitasid terviseseisundit ja ravivõimalusi lihtsal ning arusaadaval viisil.
Et tervisekassa eelarve on puudujäägis juba tänavu, on tulnud vähendada tervishoiuteenuste osutajatega lepingu mahte.
Foto: Tervisekassa

Mullu investeeriti eriarstiabi teenustesse 1,1 miljardit eurot, aidates vajalikku meditsiinilist abi saada 784 592 patsiendil. Mullu käis eriarsti vastuvõtul ligi 60% kindlustatutest, seejuures olid tihedamad külastajad naised ja eakad vanusegrupist 75+. Kokku toimus mullu ligi 4,1 miljonit ambulatoorset eriarstiabi arsti, õe ja ämmaemanda vastuvõttu, mis on aasta varasemaga võrreldes 4% rohkem. Enim vastuvõtte toimus günekoloogia, oftalmoloogia, koduõenduse, üldkirurgia, psühhiaatria ja ortopeedia erialadel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099