Autor: Margot Vent • 26. veebruar 2024

Uuringu kohaselt pooldab üle poole Soome arstidest eutanaasia seadustamist

Tampere ülikooli ja Soome arstide liidu möödunud aasta lõpus tehtud küsitluse analüüsist ilmnes, et 55 protsenti sealsetest arstidest pooldab eutanaasia legaliseerimist täielikult või osaliselt, ent vähesed oleksid valmis eutanaasiale kaasa aitama.
Soome arstidel tuleb eutanaasia osas seisukoht kujundada maikuuks.
Foto: Shutterstock

Soomes on arstide suhtumist eutanaasiasse uuritud viimase 30 aasta jooksul ja selle legaliseerimise toetus on pidevalt kasvanud. Kui väitega “Eutanaasia tuleks Soomes legaliseerida” nõustus täielikult 29,3 ja osaliselt 25,2% vastanuist, siis osaliselt eri meelt oli 11, täiesti eri meelt 29,3 ja seisukohta ei osanud võtta 5,45 vastanuist, vahendas mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099