Autor: Margot Vent • 27. veebruar 2024

Uuring: astmaravim võib aidata vähendada raskeid toiduallergia reaktsioone

Ajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud uuringus leiti, et astmaravim Xolair võib oluliselt vähendada mitme toiduallergia all kannatavate inimeste raskeid allergilisi reaktsioone nende toiduainetega kogemata kokku puutumisel.
Pärast 16nädalast ravi talus umbes 67% omalizumabi saanuist vähemalt 600 mg (2,5 pähklit) maapähklivalku.
Foto: Shutterstock

Mitme nädala jooksul korduvalt süstitud ravim vähendas nii maapähkli-, piima-, muna- ja nisuallergikutest täiskasvanute kui ka alla aastaste laste allergiliste reaktsioonide raskust. Leiti, et Xolair võib teoreetiliselt vähendada allergilist reaktsiooni, kui inimene tarbiks korraga mitut toitu, mille suhtes ta on allergiline, vahendas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099