Autor: Kristiina Käit • 28. veebruar 2024

Uuring: Vaginaalne östrogeen ei halvenda rinnavähiga patsiendi prognoosi

Vaginaalsete östrogeenipreparaatidega saab ravida menopausi sümptomeid, kuid on kardetud, et need halvendavad rinnavähihaigete prognoosi. Värske Suurbritaania teadlaste uuring kinnitab, et see nii ei ole.
Foto: Shutterstock

Ajakirjas JAMA Oncology avaldatud värskes uuringus kasutati kahe varasema uuringu andmeid, mis koosnesid enam kui 49 000 hiljuti rinnavähi diagnoosi saanud 40–79-aastase naise järelkontrolli andmetest. Viie- ja kaheksa-aastase jälgimisperioodi jooksul suri rinnavähki keskmiselt 5800 naist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099