Autor: Margot Vent • 1. märts 2024

LUUP: Perearstide uuringufondi paradoks

Riigikogu liikme Eero Merilinnu perearstikeskusel sai uuringufond mullu otsa novembri keskel ja tuli piirata plaaniliste uuringute mahtu. Tervisekassa on fondi mahtu pidevalt suurendanud, kuid paljudel jääb seda ikka puudu. Ülekulu makstakse kinni väiksema koefitsiendiga, mis paneb arstile rasked valikud.
Kui üle saja protsendi kasutas mullu uuringufondi pea iga kolmas ja 70-99% pea iga teine asutus, siis oli ka 13 asutust, mille kasutus jäi alla 50%.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa andmeil on planeeritud uuringufond 2020. aastast mulluseni suurenenud pea 37%. Kui üle saja protsendi kasutas mullu fondi pea iga kolmas ja 70-99% pea iga teine asutus, siis oli ka 13 asutust, mille kasutus jäi alla 50%.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099