Autor: Kadi Heinsalu • 14. märts 2024

Concerta võõrkeelset partiid on oodata aprillis

Ametnikud ajavad asju, et aprillis jõuaks Eestisse eripartii võõrkeelses pakendis ja väiksemates doosides ATH ravimit Concerta, mis on pikema toimeaja tõttu lühitoimelistele alternatiiv. Tarneraskus on kestnud mitu kuud ja kestab suveni.
Foto: Suzanne Tucker

Concertat (tootja Jannsen, toim) pole ravimiameti andmebaasi järgi Eestisse toodud juba 3–4 kuud, otsas on kõikjalt 18 mg ja 36 mg doosid, saada on vaid 54 mg doosi. Teised ATH ravimid on sellega võrreldes lühiajalisema toimega ega kata ööpäevast 10–12 tundi, mida osadele patsientidele on vaja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099