Autor: Meditsiiniuudised • 19. märts 2024

PERH hakkas eluohtliku verejooksu raviks kasutama täisverd

Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) võeti esmakordselt Eestis rohke verekaotuse ravimisel kasutusele uue kvaliteediga täisveri, mille doosid paiknevad haiglas EMO reanimatsioonisaali juures, reanimobiilide külmikus ning verepangas intensiivides ja operatsioonitubades kasutamiseks.
Seni on PERHi verekeskuses täisverd valmistatud ainult oma haiglale, ent vajadusel võivad seda tellida ka teised haiglad.
Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

“Tegemist on spetsiaalselt ette valmistatud täisverega, mis on ohutu mistahes vanuses ja soost patsiendile. See on kogutud meesdoonoritelt, uuritud verega edasikanduvate nakkuste suhtes, kontrollitult madala anti-A ja anti-B tiitriga ning filtreeritud leukotsüüte eemaldava ning trombotsüüte säästva filtriga,” selgitas haigla verekeskuse vanemarst Riin Kullaste.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099