Autor: Meditsiiniuudised • 26. märts 2024

Teraapiafondiga seotud muudatused tekitavad vastakaid arvamusi

Kliiniline psühholoog Triinu Tänavsuu ütles Õhtulehe artiklis juulist kehtima hakkavate teraapiafondiga seotud muudatuste kohta, et olukord on toores. Perearstist riigikogu liige Eero Merilind aga kiidab oma Facebooki kontol tervisekassat inimeste abi saamise võimalusi suurendavate muudatuste eest.
Praegu on tervisekassaga vastava lepingu sõlminud 23 asutust peamiselt Harju- ja Tartumaal.
Foto: Shutterstock

Kliinilise psühholoogi vastuvõtule pääsemist ootavad juulist ees suured muutused: teraapiafond, mille kaudu perearstid on patsiente psühholoogile suunanud, lakkab senisel kujul olemast ning maksumaksja raha eest saab psühholoogile edaspidi vaid tervisekassaga lepingu sõlmivatesse asutustesse. Tänavsuu kardab, et muudatused teevad niigi konarliku vaimse tervise abi teekonna patsientidele veel keerulisemaks, kirjutas Õhtuleht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099