Uuring: Magusainete kasutamine toidus ja joogis võib aidata kaalu säilitada
Uus uuring viitab sellele, et suhkruga toitude ja jookide asendamine madala kalorsusega või kalorivabade magusainetega võib aidata säilitada kaalu, suurendamata diabeedi või südamehaiguste riski.
Üheaastase uuringu tulemusena leidsid teadlased, et magusaineid kasutanud täiskasvanutel oli suurem rahulolu toitumisega, paranes meeleolu ja vähenes isu magusate toitude järele, kirjutab medicalnewstoday.com.
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.