Autor: Meditsiiniuudised • 8. aprill 2024

Soome heaolupiirkondade juhtidele on ette nähtud kopsakad lahkumishüvitised

Ajal, mil Soome heaolupiirkonnad otsivad kokkuhoiukohti ning kärbivad teenusete ja personali hulka, on heaolupiirkondade juhtidele vallandamise järel või töölt lahkudes ette nähtud sadade tuhandete eurode suurused lahkumishüvitised.
Lahkumishüvitised jäävad poole aasta kuni aasta palga vahemikku.
Foto: Shutterstock

Yle andmeil jääb lahkuva juhi lahkumishüvitis olenevalt piirkonnast sageli poole aasta kuni aasta palga vahemikku, kusjuures mõnes piirkonnas sõltub selle suurus lahkumise põhjusest. Kui näiteks 20st suurimas – Pirkanmaa heaolupiirkonnas – oleks juhi 12 kuu palgale vastav lahkumishüvitis 220 006 eurot (kui staaž jääks alla viie aasta, siis pool sellest), siis näiteks Satakunna juht saaks lahkumishüvitisena kuue kuu töötasu ehk üle 91 100 euro, millele lisanduks etteteatamisaja töötasu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099