Autor: Meditsiiniuudised • 17. aprill 2024

Läti spetsialistid: D-vitamiini toidulisandeid tuleb doseerida teadlikult

Läti tervishoiupetsialistid rõhutasid hiljutises raadiosaates, et ehkki meie geograafiline asukoht nõuab nii lastelt kui ka täiskasvanutelt D-vitamiini lisaks võtmist, tuleks seda teha teadlikult, vältimaks võimaliku üledoosi riski, mis võib põhjustada südameprobleeme ja isegi surma.
Lätis on hiljuti paari lapse organismist avastatud mürgine D-vitamiini tase.
Foto: Shutterstock

Raadiosaates teema üle arutlenud toiduohutuse, loomatervishoiu ja keskkonna instituudi Bior teadur Inese Siksna, laste endokrinoloog Iveta Dzimīte-Krišāne, perearst Jevgenija Sobolevska ja apteeker Erika Pētersone olid ühte meelt, et kuna D-vitamiini päikesevalgusest sünteesimise aeg on Läti asukoha tõttu lühike, peaksid lapsed ja täiskasvanud vitamiini kasutama hooajaliselt ennetavates annustes, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099